DAC Wingerdweg naar IJmuiden

We liepen met z'n allen naar de pont. Janette trok een sprintje om de pont die daar stond nog te halen, want ze ging kaartjes kopen voor de draagvleugelboot, wij namen de volgende pont.
Ja, spannend hoor zo'n draagvleugelboot, de voorste rij mensen moesten eigenlijk hun riem vastmaken.
En daar gingen we met toch wel een flink vaartje over het water naar Velzen.
De aansluiting met de bus aldaar, was waardeloos ruim 40 minuten wachten of was het toch maar een half uurtje? Aangekomen op IJmuiden-strand, pakten we de eerste de beste strandtent en deden we ons te goed aan koffie met appelgebak(en natuurlijk veel slagroom).

De die-hearts onder ons: Daniel, Maarje,Janette en ik (Wendy),zwommen in de Noordzee, die ongveer 18 graden warm was. HEERLIJK!!!Foto's genomen van de toekijkers, die het kennelijk te koud vonden.
Om half 5 werd er in hetzelfde strandtentje gegeten, voornamelijk vis, maar een enkeling nam ook biefstuk of een kindermenu'tje.

Om zes uur namen we de bus terug en omdat we weer lang moesten wachten op de aansluiting op de draagvleugelboot, was er voor hen die dat wilden een ijsje.

Al met al een geweldig uitje geheel verzorgd door "Cornuit", een stichting die dit uitje voor ons heeft betaald. Dus voor ons was het gratis.

Bron: Wendy - DAC Wingerdweg