Vakantie Gerrie Knetemannlaan Cordaan 2012

Dag 1: Maandag 21 mei, 23 graden!!
Het is eindelijk zover. We gaan op vakantie naar Landal Duc de Brabant in Brabant! We vertrekken rond 13.00 uur uit Amsterdam met twee auto’s. Het is nog even passen en meten met de bagage maar uiteindelijk zit iedereen prima. De rit naar Brabant verloopt goed. In Diessen slaat de Tom tom even op hol, maar na een kleine omweg komen we bij het park aan. We halen de sleutels op en gaan op zoek naar onze huisjes. De huisjes zijn erg mooi! We hebben zelfs een zonnebank en saunaatje! Na al die inspanning gaan we met zijn allen de vakantie inluiden met een drankje op het terras. Vervolgens even boodschappen doen en relaxen. Dan is het tijd voor het diner. We eten in het restaurant op het park. Hier kunnen we  kiezen uit allemaal lekkere gerechten met een lekker toetje toe, heerlijk! Na het eten gaat iedereen naar zijn eigen huisje want we zijn allemaal moe van de inspanningen van de dag. Nog even gezellig tv kijken en naar bed…welterusten!!! In het mannenhuisje blijft iedereen tot laat op. De mannen nemen het ervan, het is tenslotte vakantie. Midden in de nacht klinkt er ineens harde muziek. De begeleiding gaat kijken en er staat boven een radio erg hard aan..die moet uit en eindelijk wordt het rustig in huis (op wat luid gesnurk na dan :-))

Opvallende dingen van de dag: meneer Coenen heeft vandaag al meer gepraat als in een heel jaar thuis, erg leuk om te zien hoe hij geniet! De rest lijkt zich ook snel thuis te voelen…

Dag 2: Dinsdag 22 mei, 27 graden!!
Vandaag een leuke dag. We beginnen met een heerlijk ontbijtje met broodjes en croissants. Na enige tijd vertrekken we naar safaripark de Beekse Bergen. Onderweg nog even boodschappen doen bij de plaatselijke supermarkt. Bij de Beekse Bergen aangekomen gaan we eerst wat drinken om vervolgens op de safaribus te wachten. We zien allerlei dieren op safari en krijgen uitleg van een aardige ranger. We krijgen onder andere neushoorn poep te zien (en mogen deze ook vasthouden) en zien veel wilde dieren in het park. Na de busrit gaan we wat drinken en een kaartje schrijven naar het thuisfront. Daarna weer even wat dieren bekijken. Om 15.00 uur begint de roofvogelshow. Die valt bij velen van ons in de smaak. Erg mooi die grote vogels die vlak boven je hoofd vliegen! Na de roofvogelshow nog wat drinken en dan op zoek naar de uitgang. We volgen het bordje uitgang, en lopen, lopen en nog eens lopen. Er lijkt geen einde te komen aan de wandeling, waar is nu die uitgang? Iedereen is overhit van het mooie weer en erg moe. Even doorzetten dus…Op het eind lopen we vast en vrezen we dat we de hele weg weer terug moeten lopen..slik.. Gelukkig is er een personeelslid die speciaal voor ons een poort openmaakt zodat we niet weer een half uur terug moeten lopen, gelukkig! We gaan snel naar huis en frissen ons op voor het diner in het restaurant op het park. We mogen weer kiezen uit meerdere gerechten en alles is weer heerlijk!! Daarna moe en voldaan naar onze huisjes. Even relaxen na een warme, pittige maar leuke dag! In het mannenhuisje kijken we gezamenlijk naar de 1evoorronde van het songfestival. Morgen een dagje lekker even relaxen en opladen voor een dagje Efteling.

Dag 3: Woensdag 23 mei, 27 graden!
Vandaag een relaxdagje. We hebben even rustig aan gedaan en dat was wel nodig. Sommigen van ons moeten echt even bijkomen en bijslapen. We blijven de ochtend in de huisjes. Een groepje gaat even pinnen en boodschappen doen. In de middag gaan we lekker op het terras zitten met een drankje en gebak. Een klein groepje gaat zwemmen in het buitenzwembad op het park. De rest zit lekker in de tuin of kijkt tv. Aan het begin van de avond gaan we de laatste keer uit eten in het restaurant op het park. Het is weer lekker. Daarna nog even relaxen in onze huisjes en de dag zit er weer op!! Nog even rustig aan voor ons uitje morgen naar de Efteling!!!

Dag 4: Donderdag 24 mei, 30 graden!
In de ochtend ontbijten en op naar de Efteling! Bij de Efteling aangekomen gaan we na een broodje en drankje richting de Droomvlucht. Hier gaan we allemaal samen in. Is nog even wennen aan de loopband bij de karretjes maar iedereen vindt na afloop de Droomvlucht erg mooi! Na de Droomvlucht gaan we richting de Vogelrok. Hier durft alleen de begeleiding en twee cliënten in. Daarna gaan de mannen nog met de begeleiding in het Carnavalfestival en vervolgens in de Pagode, mooi uitzicht!!!

Na de Pagode pakken we een terras en gaan we met z’n allen in de bootjes, lekker koel! Vervolgens samen lunchen en in de Fata Morgana. Dit vindt iedereen erg mooi! In het winkeltje bij de Fata Morgana worden wat mooie dingen gekocht. Op naar de show Ravelijn. Daar veranderen raven in ruiters. Erg mooi! Vooral de vuurspuwende draak is prachtig om te zien. Als laatste gaan we nog in de Pandadroom een leuke 3d film kijken, erg grappig! En dan zit de dag er weer op. We gaan in de buurt van de Efteling nog gezellig eten bij de chinees. Daarna gaan we moe en voldaan richting onze vakantiehuisjes. Alvast wat inpakken en nog even genieten van ons laatste avondje, snik. In het mannenhuisjes kijken we naar de tweede voorronde van het songfestival. Helaas ligt Nederland eruit..

Morgen moeten we voor 10.30 uur onze huisjes uit zijn. Het was een erg leuke vakantie waar iedereen erg van heeft genoten! Wij bedanken Cornuit hartelijk voor de gulle gift, waardoor de vakantie nog een groter succes is geworden!!