Wicked Jazz sounds @ CoCo's keuken

Hoe laat is het? Nina, rustig aan het is 17.15 uur. Ja is alles klaar? Lils komt zo! Jaaa.. Nien, rustig aan. Alles komt goed. Er reed een blauw busje in zijn achteruit en dat waren ze! Lils Mackintosh & Cloes van Mechelen. Het Jazz duo om verliefd op te worden.
 
Lils stapte uit in een prachtige roze geborduurde glitterjurk. Ze had mooie groene glitter ogen. Een prachtige fleurige kleurige vrouw! En daar was ook de enige echte Clous van Mechelen. Ja, een warme lieve man, die volgens mij alles goed vindt. De spullen worden klaargezet. Ik haal, samen met mijn collega’s en twee vrijwilligers, onze bewoners op. Iedereen had er zin en was er klaar voor.
 
Bij binnenkomst geeft het serveerstertje van de Coco's Keuken iedereen een glaasje welkom champagne. En dat smaakt.
 
EN HIER ZIJN ZE DAN, ONZE ENIGE ECHTE LILS MACKINTOSH & CLOES VAN MECHELEN!
 
Klokslag 19.00 uur speelt pianist Clous een zacht achtergrondmuziekje. Nina pakt de microfoon en heet allen hartelijk welkom. Doodeng als iedereen je aanstaart. Daarvoor maakt Lils, vergezeld van hondje Pip, een kennismakingsrondje langs bewoners en gasten.
 
Het jazzy feest barst los en allerlei, al dan niet gezongen, nummers komen langs.
Dhr. v/d B, ooit een geweldig danser, haalt oude gouden dansbewegingen uit de kast. Nina wordt rond gezwierd waar ze bij staat. Mevr. Z geeft een swingend nummertje handdansen weg. Heer B wordt, op verzoek van Nina, door Lils geplaagd. Nina’s wraak voor B’s constant plagen.
 
Pauze! Gasten genieten van rode wijn en vers geperste sinaasappelsap. De tweede helft wordt nog geanimeerder. Vooral toen Clous begon met; langs de Amsterdamse grachten, gevolgd door tulpen uit Amsterdam. Door allen uit volle borst meegezongen.
 
Onder hartelijk gelach, vooral van meneer B, krijgt Nina de microfoon in haar handen gedrukt. Met haar fraaiste jazzy voice zingt ze ‘Summertime', het bekende wiegelied uit Gerswhin’s opera Porgy and Bess.
 
Mevrouw L, een beetje nerveus geworden, kan na een kus op haar neus gelukkig weer glimlachen. Er wordt gedanst en gezongen. Kortom er was een hoop plezier. Lils Mackintosh, niet alleen zangeres, maar ook hartelijke gastvrouw. Reageren op publiek. Knuffelen met Pip en onze bewoners. Een grapje tussendoor. Niets is deze zangeres te veel.
 
21.00: Einde van een onvergetelijke avond. Nog even tevreden nababbelen en dan op naar huis en bed.
 
Tot slot dank aan stichting Cornuit voor het financieel bijspringen. Dank aan de vrijwilligers die onze bewoners haalden en brachten. Dank aan Coco’s Keuken voor het beschikbaar stellen van de zaal en de goede service. Bedankt Lils en Clous voor het spetterende optreden. Hulde aan de zusters die de ietwat aangeschoten bewoners opvingen.
 
BEDANKT!
 
Bron: Nina van Rheenen en Truus Baaij , Activiteitenbegeleiding Saskia van Uijlenburgkade