Bewonersvakantie Port-Zélande Center Parcs 17 t/m 21 juni 2013

De eerste dag hebben we bij aankomst boodschappen gedaan voor 5 dagen in de Lidl in de buurt van Port - Zélande. Ons huisje was onderdeel van een groot bungalowpark met verschillende attracties zoals een zwembad, een bowlingbaan en midgetgolf, waaraan we allen veel plezier hebben beleefd.

Toen we aankwamen zijn we na de koffie meteen naar het zwembad ‘Aqua Mundo’ gegaan. Wij, dat zijn Joris, Chris, Lisette en Anita. Lisette was weg van de wildwaterbaan en haalde mij, Anita, over om met haar samen deze glijbaan te proberen. Dat was inderdaad wel een belevenis. Ze heeft er samen met Chris keer op keer vanaf geroetsjt. ’s Avonds genoten we met z’n allen van de zonsondergang op het dakterras van ons huisje. Iedereen heeft elke dag goed meegeholpen met corvee.

Er was een hele brutale meeuw die, als je even niet oplette, zo alles mee pikte. Zo verdween de shag van Joris en een souvenir van één van de begeleidsters die we als kadootje hadden gekocht. Tranen met tuiten natuurlijk, of nee, ik overdrijf.
De tweede dag zijn we lekker gaan zonnebaden en zwemmen aan het strand, met een lekkere consumptie in een strandpaviljoen. ’s Avonds hebben we gebarbecued met drie wegwerp bbq’s, handige dingen!

De derde dag hebben we een boottocht van 2 uur gemaakt op het Grevelingenmeer. Het weer werkte goed mee, de hele vakantie overigens. Daarna fietsen gehuurd en een eind gefietst.
De bedoeling was om naar Renesse te fietsen en daar uit eten te gaan, maar het weer bepaalde anders. Het ging regenen en zodoende besloten we om in een paviljoen aan het strand te gaan eten. Dat was geen verkeerde keuze, want we hadden allemaal heerlijk gegeten. Inmiddels was het weer opnieuw opgeklaard en werd het dak weggerold, opdat we in de zon verder konden eten.

De vierde dag gingen Chris en ik samen met Sascha en Nina fietsen door het duinlandschap. We zijn spontaan nog een keer de zee ingedoken en met z’n tweeën doorgefietst naar Ouddorp. Daar hebben we als bedankje een souvenier voor de begeleidsters gekocht. ’s Avonds zijn we nog gaan bowlen.

De vijfde en laatste dag zijn we al vroeg weer richting huis gereden in ons 9-persoonsbusje.
Het was erg griezelig, want de ruitenwisser was stuk en het regende pijpenstelen!
Godzijdank konden Nina en Sascha het defect repareren en bleven we allemaal heel stil om het noodlot niet te tarten, dat hij het weer zou begeven. Maar we kwamen veilig aan.
Al met al was het een hele fijne vakantie.
En ik kan het weten, want ik ben al heel vaak mee geweest en heb dus goed vergelijkingsmateriaal!

Bedankt Cornuit!

Anita Portegies Zwart
Bewoonster van Cordaan RIBW Stadionbuurt