Kwartiermakercup 4 oktober 2013 in Zwolle

Eerst zouden we om 10.00 uur vertrekken, toen werd het 8.00 uur. Uiteindelijk gingen we om 8.30 uur met ongeveer 30 mensen naar Zwolle. De dag begon met een wolkbreuk maar het klaarde al snel op. We zouden daar de pannen van de daken spelen. De catering in de bus was goed verzorgd. We kregen broodjes, fruit en limonade. Dank aan Irma, Janie en Marieke. Na een ritje van anderhalf uur kwamen we aan in Zwolle.

Hoewel er enige veteranen van het legendarische DAC-team meespeelden bleek al snel dat behaalde successen in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Piet, de nestor van de ploeg, scoorde weliswaar maar helaas in eigen doel. Er werd door onze ploeg gejaagd op de bal maar het mocht niet baten.

Ondanks onze tomeloze energie bleef de scoringsteller op nul staan. Als veteranen schoten we conditioneel tekort tegen jongere teams. Nico ging spectaculair onderuit in of bij het strafschopgebied van de tegenstander, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Sindbad en Patrick gaven alles maar het mocht niet baten.

De supporters bleven gelukkig achter het team staan. Ook de inwendige mens werd goed verzorgd. We kregen veel consumptiebonnen en konden ook een kroket of frikadel bestellen. Na afloop was er een buffet met live muziek. Allerlei gerechten zoals vis, vlees en salades kon je nemen. In de halve en hele finale werden twee keepers geblesseerd van het veld gehaald. Dus onze keeper Eddy mocht blij zijn dat we toen allang uitgeschakeld waren.

Een heerlijke zonnige dag was het met een uitstekende sfeer, goed georganiseerd, met enthousiaste spelers, supporters en management (leuk dat Petra, Patricia en Wilma van de partij waren).De voetbalteamverzorging was prima in de vertrouwde handen van Anita. Het feit dat de prestaties een historisch dieptepunt bereikten raakte al snel op de achtergrond.

Onze dank gaat in het bijzonder uit naar Stichting Cornuit, die de huur van de bus mogelijk gemaakt heeft, waardoor er zoveel spelers en supporters naar Zwolle mee konden gaan.

Kortom een heerlijke dag voor herhaling vatbaar.
Arriverderci, tot volgend jaar.

Uw verslaggever Frans Leijnse