Vakantie naar Duitsland

In oktober 2013 zijn tien bewoners van het Ketelhuisplein samen met drie woonbegeleiders vertrokken naar het Duitse plaatsje Versmold om daar vakantie te vieren. Eén van de bewoners doet verslag:

We gaan vertrekken met de minibusjes van het Ketelhuisplein. Wat heerlijk in die minibusjes zitten. Wat een uitzicht hebben we en dan naar de snelwegen. Die autobahnen heerlijk vergelijken, de Nederlandse en de Duitse snelwegen. Prachtig uitzicht in Duitsland.

De radiozenders zijn immers veranderd in Duitse zenders. Nog even doorrijden en we komen aan op de boerderij. We spelen even een voetbalballetje overspelen. Even wat boerenmelk drinken enzo en daarna gaan we in verschillende herbergrestaurants eten. Allemaal luxe maaltijden en drank. En daarna gaan we in de steden Bielefeld en Munster wandelen. We maken af en toe gebruik van de openbare toiletten. En een medebewoner denkt nog in de jaren tachtig te leven enz. Voor de rest krijgen we te horen hoe de boerderij functioneert en er komen andere klanten voor het boerderijverblijf. En dan gaan we drank halen bij de Duitse supermarkt. Je hebt hier ook Aldi en Lidl. En dan gaan we naar een motormuseum en de vrouw van het motormuseum ziet een medebewoner wel zitten. Ze denkt dat hij van Jamaica is. En zo gaat het een tijdje door.

Daarna wordt het weer vertrekken naar Holland, naar de volgende boerderij Ketelhuisplein. Het is toch ook een soort boerderij of wat anders. Ik zou het niet weten hoor. Maargoed, we kunnen blijven filosoferen wat het wel of niet is, maar het is de eindbestemming.

Bron: Manolito Calor