Foto expositie 'Alles naar wens / water' door Daniƫlle van der Erve

IN DE OUTSIDER ART KELDER , NIEUWE HERENGRACHT 18-SOUS AMSTERDAM (metrohalte Waterlooplein uitgang Hortus )

De expositie loopt van 22 februari t/m 23 maart 2014 zie: www.amsterdam-outsider-art.nl

 

“De overeenkomst tussen mens en water is dat beide verrassend kunnen zijn.”

Alles naar Wens is een foto-/verhaalexpositie van mensen met een verstandelijke beperking. 15 cliënten van stichting Cordaan is gevraagd naar welke plek zij (terug) willen om gefotografeerd te worden. Het bijbehorende verhaal is opgeschreven. “Alles naar Wens” laat zien dat zij mensen als een ieder zijn. Met een verleden, werk, liefde, hobby’s en verlangens...

WATER toont beelden van Amsterdams water en daar buiten. Bekende en minder bekende plekken abstract vormgegeven door licht, wind en stroming. De foto’s zijn onbewerkte momenten uit de bewegelijke waterwereld en kleine verhalen op zichzelf.

Daniëlle van der Erve werkt sinds 20 jaar als begeleider bij stichting Cordaan. Daarnaast is zij fotograaf. Interesse in de eigenheid van mensen is er altijd geweest. ‘Portretten’ maken van cliënten was een wens, met als doel integratie (begrip en inleving) te bevorderen tussen mensen. Ook is waterfotografie een passie. Ooit begonnen in Amsterdam en verder verdiept na te gaan wonen in de Zaanstreek, een waterrijk gebied. 54 van haar waterfoto’s varen mee de wereld over op het schip ‘Nieuw Amsterdam’ van de Holland Amerika Lijn. Naast vele exposities had Daniëlle wekelijks een beeldcolumn in het Noord Hollands Dagblad.

Meer informatie is te vinden op www.d-water.nl

BijlageGrootte
Uitnodiging Outsider Art.pdf287.62 KB