Bezoek aan Wildlands

Nadat een half jaar geleden bewoner Fred de wens uitte om eens naar het nieuwe dierpark Wildlands in Emmen te gaan, was het vrijdag 16 juni dan eindelijk zover.  Naast Fred waren er nog veel meer bewoners die interesse hadden waardoor we uiteindelijk met een groep van tien personen zijn gegaan.

De dag vooraf hebben Fred en Maureen (begeleider) de boodschappen gedaan voor de lunchpakketten, die bestond uit: fruitsap, appels, broodjes en beleg. Deze hebben we bij aankomst om 10.30 in het park genuttigd. Nadat onze buiken goed gevuld waren zijn we aan de tour door het park begonnen. Het eerste kwamen we langs heuvels met prairiehonden (soort eekhoorns). Iedereen was verrast en vond het geinig dat deze beesten vrij rond liepen en zo langs je benen heen schoten. Dit was het begin van de Serenga experience (soort Afrikaanse savanne). We hadden uitgekeken naar het zien van leeuwen, alleen hebben we hier overheen gekeken. Dit was voor de rest van de dag de grote grap: hoe kun je leeuwen missen! Op de foto is te zien dat we een rit gemaakt hebben in een safari in een vrachtwagen door de Serenga gemaakt hebben. Daar liepen o.a. giraffen rond en twee enorme neushorens lagen lekker te chillen.

De tweede ronde lunch hebben we aan tafels met uitzicht op de olifanten gegeten. Via de enorme vlindertuin zijn we naar Jungola gelopen. Rondom de paden zaten de bomen vol met een klein soort aapje die vrijuit van boom naar boom slingerden. In Jungola was het een belevenis om een tochtje met de boot te maken, namelijk over de nagemaakte Rimbula rivier. Het was behoorlijk warm en vochtig binnen in Jungola, dit vond niet iedereen even fijn. De groep had zich ondertussen in tweeën gesplitst zodat iedereen op zijn eigen temp het park kon bekijken.

De laatste ronde heeft ons door Nortica geleidt. Het was mooi om te zien dat de ijsberen zoveel ruimte hadden om te leven. Ze hielden zichzelf bezig met visjes uit jerrycans te vissen, dit was boeiend om te zien. Op het terrasje ernaast, met uitkijk op de beren, hebben de liefhebbers van een lekkere kop koffie genoten. De dames in onze groep hebben zich nog vermaakt bij de zeeleeuwen show. Ze kregen enorm de kriebels bij het zien dat de zeeleeuwen hun instructrices op de mond zoenden, brrrrr.

Op de terugreis heeft iedereen enorm genoten van een flinke hap bij McDonalds.  Toen we rond 19.00 uur terug waren was iedereen moe maar voldaan.

De groep bedankt Cornuit dat zij dit uitje mede mogelijk hebben gemaakt.

Bron: Kraaipan Oase