Dagje weg naar Artis met de Zorg en Onderwijsgroep van Koetsveld

We hebben de uitnodigingen met de kinderen mee gegeven, met daarin een uitleg over Cornuit en hoe geweldig zij ons gesteund hebben om deze dag mogelijk te maken. Met de vraag of de ouders in de mogelijkheid waren zelf ook mee te kunnen komen, zodat ze ook de ervaringen met andere ouders kunnen uitwisselen en elkaar te leren kennen. Ook wij als begeleiders zouden de ouders in een andere setting tegen komen, waardoor je deze ouders toch wel op een andere manier zou leren kennen. Qua opkomst waren onze verwachtingen overtroffen. Vader en moeder, oma’s, broertjes en zusjes die mee gingen.

Donderdag 13 juli was de dag dat wij naar Artis zijn geweest. Kwart voor tien hadden we daar afgesproken, maar de meeste ouders waren er al om half 10. Rond 10 uur zijn we met zijn allen naar binnen gelopen.
Omdat we met zo’n grote groep waren, zijn we ons in kleine groepjes gaan opsplitsen en konden de ouders samen met hun kinderen lekker door Artis rondlopen.

Zo liep ik een stuk mee met de moeder en haar zoontje. Je merkt dan toch dat de andere setting ook meer stimuleert elkaar op een andere manier te leren kennen. De gesprekken worden persoonlijker en het gaat niet alleen meer over de kinderen, maar er is veel meer verbreding. Tijdens deze wandeling door Artis viel toch wel op dat haar zoontje vooral geïntrigeerd door alle vogels. Zelfs bij de olifanten had hij vooral oog voor de toevallige reiger die daar was neergestreken. Het was deze dag prachtig weer en de ouders vormde automatische groepjes met elkaar. Ook voor ons als begeleiders natuurlijk erg fijn dat er zoveel ouders mee waren. Hierdoor hoefden we minder actief op de kinderen te letten en daardoor konden wij ook lekker genieten van deze leuke dag.

Tegen de middag zijn alle ouders en kinderen weer op een centrale plek bij elkaar gekomen om lekker gezamenlijk patatjes te eten en wat te drinken en voor de kinderen nog een ijsje te nemen. De kinderen konden daarna lekker even in de speeltuin spelen.

Het was een heerlijk, gezellige en vrijblijvende dag. De ouders waren erg spraakzaam naar elkaar en wij als begeleiders probeerden met alle ouders even een praatje te maken. Ook zijn er een aantal foto’s gemaakt en er zijn altijd wat begeleiders en kinderen die hun beste pose aannemen en niet voor de camera zijn weg te slaan.

Als afsluiting en aandenken aan deze dag hebben we voor de kinderen allemaal een klein knuffeltje gehaald. De ouders, kinderen en de begeleiding hebben genoten van deze leuke dag.

Dank je wel Cornuit.

Bron: Zorgonderwijsgroep Van koetsveldschool.