Finnentrop 2017

Onze jaarlijkse vakantie naar Duitsland is op het Ketelhuisplein echt een begrip geworden. In 2011 kwamen we voor het eerst in het Duitse dorpje Finnentrop, gelegen in het prachtige Sauerland. Finnentrop is maar een paar uur rijden, maar voelt echt alsof we heel ver weg zijn. Een andere taal, een ander landschap, ander eten, het vakantiegevoel! 

Het was meteen liefde op het eerste gezicht. In Finnentrop huren we elk jaar dezelfde herberg. Gekenmerkt door een simpele, maar voor ons inmiddels vertrouwde inrichting. En helemaal voor ons alleen! Dat geeft een gevoel van vrijheid. Het feest begint al maanden van te voren met de voorpret. De weken voor vertrek kunnen we eigenlijk niet wachten tot het zover is en beginnen we met aftellen. “Nog twee weken jongens!” Als dan de spullen in de bus staan en we uitgezwaaid worden door familie, medebewoners en begeleiding is de vakantie begonnen.

De reis verloopt soepel, we eten lunchpakketjes onderweg en arriveren halverwege de middag bij de Jugendherberge. We installeren ons en maken ons klaar voor een avondje uit eten in een echte ‘Gaststätte’. Hier worden heerlijke traditionele Duitse gerechten geserveerd. Weinig keus voor vegetariërs, want er staat voornamelijk ‘Fleisch’ op het menu. Het duurt wat lang voordat we ons eten krijgen, we zijn dan ook met een grote groep (13 man), maar het is het wachten waard. Voldaan kruipen we ons bed in.

Het weer is dit jaar niet zo mooi als voorgaande jaren, maar dit mag de pret niet drukken. We bezoeken de grotten, maken mooie wandelingen, bezoeken een aantal dorpjes en gaan een avondje bowlen. We zijn allemaal in de vakantiestemming en omdat we het zo fijn hebben vliegt de tijd. De laatste avond staat in teken van samen eten. Onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes praten we over van alles en nog wat. Ook evalueren we de vakantie tot zover. We zijn het erover eens dat we een bijzondere reis met elkaar hebben gemaakt. Omdat we nog niet willen dat het voorbij is blijven we zo lang mogelijk wakker. 

Deze vakantie hadden we niet kunnen organiseren zonder de bijdrage van Cornuit, daar zijn we Cornuit dan ook erg dankbaar voor. We hebben ontzettend genoten. Namens ons allen bedankt!

Bewoners en begeleiding Ketelhuisplein