Statenjachtstraat op vakantie naar Texel

Allereest hartelijk dank voor het mogelijk maken van de vakantie die de bewoners van de RIBW Statenjachtstraat hebben meegemaakt. 

Van maandag 2 t/m vrijdag 6 juli zijn wij met bewonersvakantie geweest. In totaal waren we met 10 personen, 7bewoners en 3 begeleiders. We zijn met 2 busjes naar Texel gereden. We moesten eerst naar Den Helder om vervolgens met de boot naar Texel te varen. We hadden van tevoren lekkere broodjes gemaakt en gezellig op de boot opgegeten. Het uitzicht op de boot was fantastisch.

Toen we aankwamen was het heerlijk weer! Het vakantiepark lag tussen de duinen en het was er heerlijk rustig. Al snel kregen we bezoek van wilde konijnen. Ze kwamen erg dichtbij. Dit vonden de bewoners prachtig.
We hebben de eerste dag alle spullen uitgepakt en zijn naar de plaatselijke snackbar geweest.

De tweede dag zijn we naar Ecomare geweest. Hier waren zeehonden te vinden, bruinvissen en vogels. Er werden zieke zeehonden opgevangen. De bewoners vonden de zeehonden erg leuk. Na Ecomare zijn we naar het strand geweest om te lunchen. Hierna was iedereen uitgeput en zijn terug naar de huisjes gegaan.

De derde dag zijn we naar een ander strand gegaan. Hier was de beroemde vuurtoren van Texel te vinden. Daarna hebben we onze handdoeken uitgerold en zijn we in de zon gaan bakken. Wederom hadden we zelf onze lunch verzorgd. De meeuwen hebben ook erg van onze lunch genoten, aangezien ze onze broodjes uit onze handen grepen. In de avond hebben we met elkaar gekookt en in het avondzonnetje op het terras van ons huisje dit gezamenlijk opgegeten.