Schoolreisje Oud Valkenveen

De twee zorgonderwijsgroepen van Cordaan Jeugd gevestigd op Alphons Laudy VSO zijn op 20 september 2018 op schoolreisje naar Oud Valkeveen geweest. Met dertien jongeren en negen begeleiders vertrok de bus vanaf school naar het gezellige speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Aangekomen in het speelpark werden de jongeren verwelkomd door verschillende speelfiguren en er werd samen met hen een leuke groepsfoto gemaakt. Het was tijd om te ontdekken en de jongeren werden overspoeld met alle leuke activiteiten die aangeboden werden. Van miniland tot zandkasteel en van ballenbakken tot waterplezier al met al een groot paradijs voor iedereen! Niet alleen de zorgonderwijsgroepen waren er maar ook nog veel meer andere kinderen die ook met een schoolreisje waren of gezellig met hun familie. Het was daardoor iets drukker dan we hadden gehoopt. De jongeren waren ingedeeld in groepjes van 3 a 4 kinderen met twee begeleiders. Door deze verdeling hebben de jongeren op een kleinschalige manier veel attracties op een actieve manier kunnen bezoeken. Voor vele jongeren was dit tevens een grote uitdaging, maar met de motivatie van de begeleiders ontdekten ze toch diverse attracties. De glijbaan met matjes, botauto’s, en een grote klimtoren waren favoriet.

Aan sommige leerlingen merkten we dat ze meer moeite hadden om de hoeveelheid prikkels te filteren. We zochten voor hen meer de rustigere activiteiten op in het park, waar met veel plezier met zand en water werd gespeeld op deze mooie zonnige dag.
Andere leerlingen konden er geen genoeg van krijgen en gingen in veel verschillende attracties.

Tijdens de lunch heeft iedereen uitgerust onder het genot van een heerlijk bakje frites voorzien van een snack. Voor iedereen was dit een fijn moment om even tot rust te komen.
Daarna was er nog een kort moment dat we konden spelen en de dag af te ronden in de groepen. Iedereen stond op tijd weer klaar en de twee bussen brachten iedereen weer teug naar school waar de kinderen nog even konden uitrusten met een drankje en een filmpje. Het was een onvergetelijke mooie dag. We hebben de jongeren zien genieten en ons weer verbaasd met wat ze allemaal in 1 jaar hebben geleerd.

De zorgonderwijsgroepen willen Stichting Cornuit van harte bedanken voor hun bijdrage aan dit schoolreisje!