Winter Efteling 2018

Woensdag 26 december was het zover: het uitstapje van Prisma naar de Winter Efteling. Mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van Stichting Cornuit.

In de ochtend verzamelden de zes vrijwilligers bij Station Duivendrecht om de deelnemers op te vangen. Daar vandaan vertrok ook de touringcar. Er gingen in totaal 24 deelnemers mee. Zo rond negen uur was iedereen in de bus en vertrok deze naar Kaatsheuvel, op naar de Winter Efteling!

Bij de Efteling aangekomen gingen we allemaal langzaam naar binnen. De 24 deelnemers werden verdeeld in 3 groepjes, onder begeleiding van de vrijwilligers. De deelnemers waren ingedeeld naar wat ze durfden en wilden doen. Een groepje ging naar het Sprookjesbos, een tweede groepje ging naar attracties als Droomvlucht in en het derde groepje zaten alle waaghalzen, zij gingen alle spannende achtbanen af.

Voor de gezelligheid hadden we weer afgesproken om samen te lunchen bij Restaurant Raveleijn. Ieder groepje ging eerst op pad en lekker lopen door de Efteling. Gelukkig was het droog weer. De vrijwilligers zorgden goed voor alle deelnemers, er was wat te drinken onderweg maar vooral veel plezier. Het eerste gedeelte van deze dag bezochten we bekende attracties als het Sprookjesbos, de Python en de Fata Morgana.

Na een ochtend lekker rondlopen, en een aantal attracties te hebben bezocht was het tijd voor lunch in restaurant Raveleijn. “Een heerlijke lunch”, liet een van de deelnemers weten. Met divers beleg, lekker warm in het restaurant en attent bedienend personeel. Kortom iedereen was heerlijk aan het genieten.
Na de lunch splitsten de groepen zich weer op en gingen ze weer heerlijk op pad, want er was zoveel te zien en te doen in de Winter Efteling.

De Efteling heeft speciaal in de wintermaanden verschillende winterse attracties. Zo staan er door het park heen allerlei bandjes lekkere muziek te spelen en worden er met kerst speciale kerstliedjes gezongen. Ook kun je je even opwarmen bij een vuurkorf en hangen er door een groot gedeelte van het park ontelbare prachtige lampjes, wat de sfeer nog gezelliger maakt.

Een van de vrijwilligers van het groepje met alle waaghalzen durfde deze foto te  maken. Wat een plezier hebben ze. Ze gingen in de Vogelrok, een indoor-achtbaan.

Het groepje met deelnemers die het wat rustiger aan deden, gingen in een van de vele prachtige draaimolens in de Efteling.

“Het was een heerlijke dag, en wat een lieve vrijwilliger is Jeran”, liet een van de deelnemers ons weten. Aan het einde van de middag toen het alweer donker begon te worden, had iedereen zich weer verzameld bij de entree – uitgang van de Efteling, om een afsluitend hapje te eten in het La Place restautrant. Het was een lekker hapje voordat ze weer op weg gingen met de bus, terug naar Amsterdam. Ten slotte was het nu echt weer tijd om naar huis te gaan, maar eerst nog even een laatste foto, ter herinnering aan een heerlijke dag in de Efteling.

In de bus was iedereen moe, maar zat men nog wat na te praten over wat er leukste was, of waar men lang moest wachten – wat ook gebeurt in de Efteling.

Na aankomst van de bus bij Station Duivendrecht werden de deelnemers weer opgehaald door familie of door taxibusjes of men ging zelf weer met de metro naar huis. Rond negen uur was iedereen weer huiswaarts en de vrijwilligers gingen moe maar voldaan zelf ook naar huis.

Dit uitstapje is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Stichting Cornuit en met de inzet van zes fantastische vrijwilligers.

Stichting Prisma, 6 februari 2019