Naar de Efteling

Vandaag is het eindelijk zover! We gaan naar de Efteling!
Alle bewoners van locatie Gaasperdam én hun begeleiders verheugen zich al ruim een week op deze dag.

Om stipt half tien ‘s ochtends staat er een grote touringcar en een kleiner busje klaar om ons naar de Efteling te brengen. De chauffeurs hebben in rap tempo alle bewoners in een rolstoel op hun plek vastgezet; de rit kan beginnen. Om kwart over tien vertrekken we richting het zuiden van het land, terwijl we worden uitgezwaaid door de achterblijvers op de stoep. In de bus heerst een ontspannen en opgewonden sfeer en velen hebben een grote glimlach op hun gezicht.

Wat heerlijk, de bussen kunnen zonder te hoeven wachten doorrijden naar een speciale parkeerplek waar alle ruimte is voor ons om uit te stappen. De meeste bewoners zijn onder de indruk van de mooie entree van de Efteling – de bekende enorm hoge rieten daken. Nog even een groepsfoto en dan kan het Efteling-avontuur beginnen.

De achtbanen, het Sprookjesbos, Langnek, de zweefmolen, de PandaDroom en de wildwaterbanen; we hebben ze allemaal bezocht en met veel plezier beleefd. We hebben gesmikkeld van de lekkernijen die er in de verschillende restaurantjes te verkrijgen waren en bij het teruglopen naar de bus zijn de bewoners de souvenirwinkeltjes ingedoken om nog vele tastbare herinneringen te kopen.

Om kwart over drie waren we terug bij de bussen en ook nu zaten alle bewoners met hun begeleider binnen no time in de bussen. We waren nog geen vijf minuten onderweg of de eerste bewoners begonnen te knikkenbollen na een vermoeide dag met veel indrukken.

Het was een fantastische, goed georganiseerde dag voor de bewoners van Gaasperdam, maar ook de begeleiders die mee waren hebben enorm genoten!