Bewonersvakantie Sint Maartenszee

Eindelijk was het zover. Op maandag 24 juni gingen we met de jongens van de plaatwerkerstraat een weekje op vakantie. De tassen waren ingepakt, de boodschappen gedaan en de bus stond klaar voor de deur. Nog even met z’n allen alles inladen en om 14.00 uur zaten we klaar voor vertrek.

Marlieke reed in de grote bus waar de jongens ook in zaten. Daphne reed er met de auto achteraan. Nadat we getankt hadden, het tankdopje open hadden laten staan, om vervolgens op de snelweg te moeten stoppen kwamen we na een klein uurtje rijden aan bij ons huisje in Sint Maartenszee. 

We hadden twee luxe huisjes die aan elkaar vast zaten. Door een tussendeur konden we gezellig bij elkaar op bezoek. In elk huisje waren twee slaapkamers en sliepen twee jongens samen op een kamer en begeleiders apart.

Dinsdag kwamen mijn collega en ik aan in het vakantiehuisje. Het was een warme dag en de collega’s die er al waren, waren naar het zwembad met de jongens. Wij zijn alvast gaan koken en toen ze weer terug waren hebben we buiten gegeten.

De jongens wilde ons graag het strand laten zien waar ze de vorige avond waren geweest dus na het eten de bus in naar het strand. We kwamen uit bij Petten. Daar gingen we de zee in. Helaas waren er veel kwallen, dus het zwemmen duurde maar kort. Naar de zonsondergang kijken vanaf een terras was ook leuk. Iedereen had lekker wat te drinken.

Toen naar het huisje terug. De bewoners vol van het zwembad, de reis en strand van de dag ervoor alles was genieten en ze telden al af hoelang ze nog maar vakantie hadden en of dit nu echt niet langer kon? Opblijven kon vanavond, want ja de begeleiding hoefde toch niet naar huis. Het werd dan ook half 1 voor iedereen naar bed ging.

De derde dag van de vakantie was het echt warme weer voorbij. Het huisje was leuk maar om er nu de hele dag te blijven...

Na buiten te hebben ontbeten besloten we naar Texel te gaan. Dus op weg naar Den Helder. Daar eerst warme truien gekocht en toen naar de pont. Een van de jongens gaf aan het best spannend te vinden op een boot gaan.

De pont en de reis was dus al een hele nieuwe ervaring. De pont was groot de wind waaide hard.De jongens genoten van het uitzicht maar zeker ook van die harde wind waar ze tegen in konden hangen. Eenmaal in Texel zei degene die het wel spannend had gevonden dat het heel leuk was.

Op Texel op zoek gegaan naar een pannenkoekenhuis voor de lunch. Daarna gewandeld naar de vuurtoren om te zien hoe groot die wel niet was. Na de vuurtoren de bus weer in en op weg naar Ecomare. Daar naar de zeehonden gekeken die net toen wij er waren gevoerd werden. Daarna rondgelopen om te kijken naar alle dieren.

Toen was het wel weer tijd om terug te gaan naar het vakantiehuisje. Dus terug naar de pont, varen (jammer dat de harde wind er niet meer was) naar Den Helder en zo terug naar het vakantiehuisje waar we nog soep hebben gemaakt en die avond vroeg naar bed. Ze vonden het een leuke dag maar wel jammer dat er nu nog maar 2 dagen waren.

Nadat de andere begeleiders waren gekomen, hebben we met zijn allen bij het vakantiehuisje geluncht. Daarna in de bus naar dierenpark Landgoed Hoenderdeall. Hier was veel te zien, vooral de tijgers vonden de jongens erg interessant. Ook was daar een speeltuin met een groot luchtkussen. Na een paar uur rond te hebben gewandeld in het park, zijn we met de bus op zoek gegaan naar een lekkere wok. Hier was het erg gezellig en hebben we allemaal genoten van het vele lekkere eten. Na een goed gevulde maag zijn we weer richting het vakantiehuis gegaan voor het laatste avondje. Terwijl de jongens een film aan het kijken waren, zijn wij gaan inpakken.

De laatste ochtend hebben we afgesloten met een uitgebreid ontbijt. Om 10:00 uur moesten wij helaas het vakantiehuisje weer uit en zijn we met de bus naar speeltuin De Goudvis gereden. Het was heerlijk weer en de speeltuin viel erg goed in de smaak bij de jongens, vooral het grote luchtkussen. Begin van de middag zijn we naar het centrum van Alkmaar gereden. Om de vakantie helemaal af te sluiten, hebben we daar heerlijk op een terras lekker geluncht. Alle jongens zijn van mening dat het een geslaagde vakantie was met leuke uitjes en een ontzettend fijn vakantiehuis!

Bron: begeleiders Daphne, Marlieke, Monique, Saskia, Fransien en Marije