Vakantie naar Finnentrop - juni 2019

Op maandag 24 juni vertrokken wij met z’n dertienen naar het prachtige dorpje Finnentrop, gelegen in het heuvelachtige Sauerland. Dit is geen nieuwe plek voor velen van ons. We komen hier al sinds 2011! Finnentrop is niet zo ver rijden, maar ver genoeg om het echte vakantiegevoel te ervaren. Een andere taal, een ander landschap, ander eten, andere natuur en andere huizen. Dat is vakantie!

In Finnentrop huren we elk jaar dezelfde herberg. Deze is gekenmerkt door een simpele, maar voor ons inmiddels zeer vertrouwde inrichting. En helemaal voor ons alleen! De vakantie begint elk jaar eigenlijk al maanden van te voren met de voorpret. De weken voor het vertrek kunnen we niet wachten tot het zover is en beginnen we met aftellen. “Nog drie weken jongens!” Als dan alle spullen zijn ingepakt en we uitgezwaaid worden door familie, medebewoners en begeleiding is de vakantie begonnen.  

De reis verloopt dit jaar iets minder soepel dan anders, want we belanden in een grote file! Toch laten we de pret niet bederven. Onderweg in de file deelt de brandweer flesjes water uit, omdat het heel erg warm is. Eind van de middag arriveren we bij de herberg. Tijd om onze kamers op te zoeken en onze spullen uit te pakken. We hebben nog wat vrije tijd voordat we uit eten gaan. Dat doen we ’s avonds in een echte Duitse ‘Gaststätte’. Hier worden heerlijke traditionele Duitse gerechten geserveerd. Weinig keus voor vegetariërs, want er staat voornamelijk ‘Fleisch’ op het menu. Het duurt wat lang voordat we ons eten krijgen. We zijn dan ook met een grote groep (13 man), maar het is het wachten waard. Voldaan kruipen we ons bed in.

We hebben dit jaar prachtig weer, er komt geen einde aan het zomergevoel. Hoogtepunten deze reis waren zwemmen in een groot meer, het bezoek aan een pretpark met wilde dieren, winkelen in het stadje Attendorn en BBQen voor ons eigen huisje! Helaas vliegt de tijd altijd heel snel voorbij als we in Finnentrop zijn en moeten we nu weer een jaar wachten. Maar we hebben genoten en mooie herinneringen gemaakt! Auf Wiedersehen Finnentrop! 

Bron: Ketelhuisplein