Vakantie naar Egmond aan Zee

Op maandag 2 september kwam iedereen vol goede zin aan op de Statenjachtstraat. Klaar om op vakantie te gaan! We laden het busje in en vertrekken met eind bestemming Egmond aan zee.

Omdat Egmond relatief dichtbij is hebben we samen besloten om te gaan picknicken. We hebben een gezonde lunch mee. In Akersloot is een mooie plek aan het water waar ook een pontje vaart, een idyllisch plekje. De zon schijnt en we genieten van de wolkenpracht en de mooie natuur.

Om 15.00 uur mogen we ons huisje in op het kustpark. We verkennen het park,  richten alle huisjes in en maken onze bedden op. Daarna kunnen we naar het strand gaan, waar we lekker uitwaaien. We lopen een flink stuk en genieten van de ruisende zee. We kijken naar de kite surfers en vervolgens kiezen we een strandtentje uit waar we lekker wat gaan drinken. Terug op het park gaan we gelijk naar de snackbar, hier is unaniem voor gekozen vanavond.

Bij het huisje zetten we nog lekker koffie en thee en besluiten nog jeu de boules te gaan spelen, het is een mooie avond. Helaas blijkt de set wat verouderd en in ons enthousiasme breken er een paar ballen, maar dat mocht de pret niet drukken, we konden er erg om lachen.

We bespreken het dagprogramma voor morgen, ruimen de boel op en gaan voldaan slapen.

Dinsdag staan we vroeg op, het is toch wel even wennen een andere omgeving. We kunnen lekker buiten ontbijten. Onder andere de gebakken eieren vallen goed in de smaak. Een roodborstje komt ons af en toe gezelschap houden. Daarna wandelen we gezellig in een rustig tempo naar het dorp. Winkelen staat bij een aantal bewoners hoog op de agenda! We winkelen en nemen een lekker kopje koffie of een ijsje en gaan weer rustig aan terug naar het park waar iedereen even wat voor zich zelf wil doen.

In de avond kiezen we een restaurant uit aan de duinrand 'Natuurlijk' waar we heerlijk hebben gegeten. We hebben bij het huisje wederom een pot koffie gezet.

Vandaag worden we iets later wakker. Helaas zien we donkere wolken en durven we het niet aan om buiten te eten. En dat is maar goed ook, want niet veel later valt de regen met bakken uit de lucht wat ook niet meer lijkt te stoppen. We nemen binnen lekker een gekookt eitje bij het ontbijt. We kleden ons op het weer en we rennen naar de bus. We hebben besloten om het zeeaquarium in Bergen te bezoeken waar we erg vriendelijk werden ontvangen. We hebben veel mooie vissen gezien!

Inmiddels is het al lunchtijd en regent het nog steeds volop. We nemen een leuke route en rijden via Bergen naar Schoorl. We kiezen een gezellig restaurant waar we lunchen en daarna kijken we nog bij 'de klimduinen'. We maken foto’s en lopen nog wat rond in het dorp en gaan dan terug naar het park.

Iedereen kan even wat voor zich zelf doen en eind van de middag koken we zelf een lekkere maaltijd; Pasta met groenten, gehakt en tomatensaus en kaas. Dit gaat er wel in!

Iedereen trekt wat moois aan en we gaan naar de avond braderie in Egmond. We treffen het, want het is de laatste van het seizoen. We sluiten de avond af met een ijsje en gaan terug om onze traditie voort te zetten; de pot koffie bij het huisje. Na de koffie is het tijd voor een film, met op verzoek chips en dipsaus, want het is immers vakantie!

Donderdagochtend kunnen we helaas weer niet buiten eten maar het eitje smaakt ook binnen heerlijk. We maken ons op voor een flinke autorit naar Den Helder maar met het slechte weer is dit niet zo erg. We bezoeken het Marine museum waar nieuwe tentoonstellingen geopend waren en wie kan klimmen kan een kijkje nemen in de onderzeeër.  

Hierna rijden we naar de Boot naar Texel en lunchen daar in een restaurant, we hebben prachtig uitzicht over de zee. Hierna gaan we rustig aan weer terug naar Egmond en maken ons op voor de laatste avond. We spelen nog een potje jeu de boules met een geleende set. We kiezen er voor om in het park restaurant te eten wat erg gezellig is en op loopafstand. Koffie nemen we natuurlijk bij het huisje en dan is het alweer tijd om in te pakken.

Vrijdag staan we vroeg op en eten we de restjes op, we verdelen wat lekkere dingen die over zijn. Als alles gepakt is en schoongemaakt, vragen we een vriendelijke buurvrouw om nog een foto te maken (voor wie er op wil) en dan verlaten we het park weer. We hebben een heerlijke vakantie gehad ondanks dat het weer niet altijd mee werkte!

Hartelijke groeten van de locatie Statenjachtstraat.