Naar de manage in Bennekom

De bewoners van de Marius Meijboom mochten op vakantie naar de Manege zonder drempels in Bennekom. Op 7 oktober zijn we vertrokken met 11 bewoners in 3 busjes naar de manege. Groep oranje en bijna iedereen van groep geel is mee geweest.

Met 4 auto’s van personeelsleden volgeladen met heel veel linnengoed en allerlei benodigde spullen gingen we vooruit. Het leek wel een kleine verhuizing.

Bij aankomst op de manege zijn we de manege gaan verkennen en konden de eerste bewoners huifbedpaard gaan rijden. Je kon de warmte van paarden voelen, de paardenlucht ruiken en de beweging van het lopen van de paarden ervaren. Het is goed voor de bloedsomloop, de spasmes en de stoelgang wordt gestimuleerd.

Op de manege zijn we met de rolstoelfietsen op pad geweest. Af en toe was er een drupje regen en wat wind, zo hebben we de natuur ervaren. We zijn naar de kinderboerderij geweest en hebben tussen de weilanden gefietst. Hoorden de koeien loeien en de paarden die keken naar ons op afstand.

Ook was er een bubbelbad met een vloeistof dia-apparaat waardoor er verschillende kleuren op de muur en plafond zichtbaar waren. Je moest het van te voren reserveren. Er was ook een luchtkussen, twee waterbedden, een ballenbad en buiten is een aangepaste speeltuin met rolstoelschommel.

Er werd iedere dag vers gekookt door de begeleiding. Het smaakte zo goed dat sommige bewoners die konden eten meer aten dan normaal. Om de beurt hadden begeleiding slaapdienst.

Het was een supervakantie en op donderdag 10 oktober kwamen we moe maar voldaan terug op de Marius Meijboom daar stond het blad met lekkers klaar en waren de kaarsjes (op batterij) aan in de gang.

Bron: Thea Zandvliet - De Marius Meijboom