Uitstapje met Prisma naar de Winter Efteling

Op maandag 23 december was het zover: het uitstapje van Prisma naar de Winter Efteling. Mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van Stichting Cornuit.

In de ochtend verzamelden de zeven Prisma vrijwilligers bij station Amstel om de deelnemers op te vangen. Daarvandaan vertrok de touringcar. Er gingen in totaal 22 deelnemers mee. Zo rond half tien was iedereen in de bus en vertrok deze naar Kaatsheuvel, op naar de Winter Efteling!

Bij de Efteling aangekomen gingen ze allemaal langzaam naar binnen, omdat het druk was bij de entree. De 22 deelnemers werden verdeeld in 3 groepjes, onder begeleiding van de vrijwilligers. De deelnemers werden ingedeeld naar wat ze durfden en wat ze wilden doen. Een groepje ging naar het Sprookjesbos, een tweede groepje ging naar attracties als Droomvlucht in en het derde groepje zaten alle waaghalzen, zij gingen alle spannende achtbanen af. Het was overigens prima pretpark-weer. Beetje bewolkt, maar niet te koud.

De vrijwilligers zorgden goed voor alle deelnemers, er was te drinken onderweg en fruit, maar bovenal aandacht en veel plezier. Het eerste gedeelte van deze dag bezochten ze bekende attracties als het Sprookjesbos, de Python en de Fata Morgana. Alle groepjes gingen zelf en in hun eigen tempo lekker door Efteling lopen. Zo konden de durfals, lekker vaak in achtbanen en de groep die het sprookjesbos inging, lang bij Doornroosje blijven kijken.

Naast de vaste attracties zijn er in de wintermaanden in de Efteling verschillende winterse attracties. Zo staan er door het park heen allerlei bandjes lekker muziek te maken en worden er rond kersttijd, kerstliedjes gezongen. Ook kan je je even opwarmen bij een vuur korf.  En hangen er door het hele park ontelbare prachtige lampjes, wat de sfeer nog gezelliger maakt in de donkere maanden.

De drie groepjes bepaalden zelf met de vrijwilligers waar ze gingen lunchen. Door het hele park heen zijn er verschillende overdekte plekken en restaurantjes. Even een momentje van rust, bespreken wat iedereen nog wil doen en horen hoe het met iedereen gaat. Daarna ging iedereen weer op pad. Zo langzaamaan werd het donker en werd iedereen wel een beetje moe.

Rond vijf uur verzamelende iedereen bij restaurant Raveleijn. Daar hadden we voor onze groep een grote tafel gereserveerd om samen te dineren.  Zo was er een heerlijk voorafje met vis en als hoofdgerecht kip uit de oven met natuurlijk appelmoes. Iedereen genoot zichtbaar van de gezelligheid en van het eten.

Het diner verliep gezellig en iedereen had het naar zijn zin.Na afloop  van het diner was er tenslotte de allerlaatste attractie: Aquarana. Een licht- en watershow op muziek. Samen liepen ze vanaf het restaurant naar de lichtshow. De deelnemers vonden het een erg mooie afsluiting van een fijne dag uit in de Efteling.

Na een lange dag op pad, was het nu echt weer tijd om naar huis te gaan. In de bus was iedereen moe, maar zat men nog gezellig wat na te praten over wat er leukste was, of waar men lang moest wachten. Na aankomst van de bus in Amsterdam bij station Amstel werden de deelnemers weer opgehaald door familie of door taxibusjes of men ging met de metro naar huis. Rond elf uur was iedereen weer huiswaarts en de vrijwilligers gingen moe maar voldaan zelf ook naar huis.

Dit uitstapje is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Stichting Cornuit en met de inzet van zeven fantastische vrijwilligers.

PS: De volgende dag belde een deelnemer om te laten weten dat hij een fantastische dag had gehad en vroeg of we volgend jaar weer naar de Winter Efteling gaan, dan wil hij heel graag weer mee.