Bewonersvakantie Marius Meijboom

We hebben weer een fantastische vakantie gehad. De voorbereiding heeft wat voeten in de aarde gehad. Zeker in de corona periode. Onze vakanties zijn met een 1 op 1 begeleiding. Deze vakantie waren wij met 9 bewoners en 9 begeleiders.

Onze bestemming was Bio Vakantieoord in Arnhem. Een park volledig aangepast voor mensen die rolstoel gebonden zijn. Zo zijn de bungalows voorzien van hoog-laagbedden, een tillift en douchebrancards. Er zijn speeltoestellen die geschikt zijn voor rolstoelen en kunnen de bewoners met een brancard in het zwembad getild worden. Van alle gemakken voorzien dus.

Op maandagochtend een vlotte opstart, samen met bewoners koffer ingepakt, klaargezet en in de bussen geladen, die door onze eigen chauffeurs zijn gehaald. Bewoners genieten al van hun eerste busrit. Het is maar een uurtje rijden, dus we zijn er zo!

Bij aankomst stond de kok al klaar, die vrijwillig, alle avonden voor ons kookt. Na een goed avondmaal met zijn allen om tafel met de spelletjes. En de eerste dag is dus zo om.

Het is een bosrijke omgeving, dus er is veel gewandeld. Vanwege de 1 op 1 begeleiding is hier ook alle ruimte voor. Een ontspannen omgeving in de herfst met mooie geuren en kleuren. Ook met de huifkar een rit door het bos gemaakt.

Bio Vakantieoord heeft een eigen zwembad, dus daar uiteraard gebruik van gemaakt. We hebben 2 avonden gezwommen. Bewoners ervaren dan weer even hun hele lijf.