Geslaagde viering Sinterklaas

De Sint van Stichting Sint voor alle Amsterdammers heeft ruim 1500 cliënten bezocht op 12 locaties. De Sint ging langs bij ouderen- en vgz-locaties van Cordaan.

Veel locaties waren enorm blij met de komst, omdat hier geen budget voor is én omdat deze Sint en pieten heel goed overweg kunnen met onze cliënten. Wat hun komst een extra meerwaarde geeft en van onschatbare waarde is.

Alle etages zijn bezocht bij de ouderen inclusief orgelpiet met liederen en fotopiet. Dit deed heel veel met de mensen. Ik zag glimlachen en meer. Pepernoten, chocoladeletters en pietenmutsen en vooral stralende en tevreden bewoners. Zelf ging Sinterklaas Amsterdamse liedjes zingen met de bewoners. 

Op de dag bij onze cliënten met een verstandelijke beperking was dit hetzelfde, maar vraagt nog meer ervaring van Sint en zijn pieten. Echt alle cliënten kregen met rust en vrolijkheid aandacht; van de rolstoelcliënt tot de cliënt met autisme die in een hoekje stond. Allemaal kregen zij ook een fotoherinnering direct mee. Dit bleek van onschatbare waarde te zijn. Niemand is overgeslagen en als laatste waren de kinderen van de Marius Meijboom aan de beurt en hier zijn Sint en zijn pieten zelfs twee uur gebleven. Kortom het was een groot feest die niet mogelijk geweest zou zijn zonder Cornuit.

Dank namens alle medewerkers van Cordaan en de cliënten.