Housewarming De Foyer

 

Op vrijdag 18 april hebben wij een buffet georganiseerd voor onze cliënten.

Gezien er vorig jaar en begin dit jaar veel verhuizingen zijn geweest in het gebouw van de foyer. Veel cliënten hebben een ruimere woning gekregen, en hebben nu meer leefruimte.

Cliënten hebben veel geduld gehad, en hebben veel in de overlast gezeten van de verbouwing.

Gezien hun medewerking en geduld, hebben we hen in samenwerking met stichting Cornuit een buffet aangeboden.

Ter voorbereiding op het buffet, hebben we cliënten gevraagd welke wensen ze hadden voor het eten. Zo hebben we zoveel mogelijk aan hun wensen kunnen voldoen en er samen een heerlijk buffet van gemaakt.

De begeleiders hebben flink wat uren in de keuken gestaan.

We hebben heerlijke kip gemarineerd, op Surinaamse wijze, salades klaar gemaakt, garnalen gewokt en cliënten betrokken bij het bestellen van verse vis.

Er was veel animo van cliënten. Er was veel gezonden spanning, gezien ze niet elke dag op een buffet worden getrakteerd. We hebben bij aanvang van het buffet uitgelegd wat de reden was van het buffet en verteld dat deze is gesponsord door Cornuit.

De meesten cliënten hebben gezellig met elkaar in het restaurant gegeten. Voor sommigen was het helaas iets te druk, waardoor ze de keuze maakten om op hun eigen kamer te eten.

De sfeer was ontzettend gezellig en iedereen heeft zijn buikje rond gegeten.

Het was erg goed om te zien, dat het samen eten met elkaar tot een positieve sfeer kan leiden. Waarbij er veel ontspanning is en veel wordt gepraat met elkaar. Op deze manier ligt de druk niet op begeleiding, maar op het samen zijn en lekker eten met elkaar.

Cliënten waren erg tevreden. Er zijn ideeën voor een zomerse barbecue ontstaan of eventueel samen koken.

Namens het team Foyer en onze cliënten, willen wij jullie hartelijke bedanken voor de financiële bijdrage.