Project SNOES

  Het SNOES project heeft plaats gevonden in zorgcentrum Berkenstede, te Diemen. Op de verpleeghuisafdelingen Faunatoren 1 t/m3.

Sandra Schouten heeft de afgelopen maanden op zorg centrum Berkenstede uiteenlopende kunstprojecten ontwikkeld met mensen met dementie. Tijdens hartelijke en onconventionele ontmoetingen met mensen met dementie werd nieuw werk gecreëerd gebaseerd op muziek, eetconcepten, taal, theater, beeldende kunst, dans en aanraking. Er zijn kinderen betrokken, er is met bewoners de wijk ingetrokken en gezeefdrukt, er is gespeeld, geproefd, geknuffeld, gezongen, gefloten, gefluisterd en gedeeld. 

Ik  ben heel blij met de warme aandacht voor en van de deelnemende bewoners, de artistieke vertaling van kunstenaars, en de rijkdom aan uitdrukkingsmogelijkheden die er zijn voor mensen met dementie als je goed kijkt en luistert. En hoe fijn ze dat vinden. Ook de begeleiding op de deelnemende zorglocaties was hartverwarmend en er zijn mooie banden ontstaan tussen de kunstenaars en een aantal van de ABers, medewerkers en vrijwilligers die ondersteuning gaven aan SNOES.