Bewonersvakantie Zuid Limburg

We zijn dit jaar weer op vakantie geweest, met 13 bewoners en 3 begeleiders van Cordaan RIBW Statenjachtstraat, uit Amsterdam Noord.
We zijn maandag 15 juni 2015 vertrokken uit Amsterdam. Het was een flinke rit naar Zuid Limburg. Onderweg hebben we lekker een kopje koffie gedronken.
We hadden vier huisjes geboekt bij Landal Greenparks, in Valkenburg. Het is een prachtig bungalowpark, het ligt bovenop de Cauberg. Vanaf daar konden we makkelijk Valkenburg in rijden binnen een paar minuten.
Alle bewoners hebben een slaapkamer uitgezocht in de huisjes en de spullen uitgepakt. We hebben de eerste avond wat snacks en patat  gehaald. Iedereen was moe van de reis.

Op dinsdag zijn we met z’n allen naar Valkenburg gegaan. We hebben gewinkeld, op het terras gezeten en Limburgse vlaai gegeten. Later op de dag is er een klein groepje de grotten ingegaan. Dit waren fluweelgrotten, die liggen onder de ruïne van Valkenburg.
In de avond heeft een Chinese bewoonster samen met de begeleiding heerlijke bami gemaakt.

Op woensdag zijn we met de hele groep naar het drielandenpunt geweest. Het was een prachtige weg over de heuvels van Zuid Limburg. We hebben daar op het drielandenpunt gestaan, foto’s gemaakt en een aantal bewoners hebben de uitkijktoren beklommen.
In de middag hebben we een wandeling gemaakt over de Limburgse heuvels. ’s Avonds hebben we soep, pizza en salade gegeten bij de huisjes.

Donderdag hebben we een bezoek gebracht aan Maastricht. De bewoners waren onder de indruk van de mooie stad. Na een terras bezoek met lunch zijn we in groepjes de stad ingegaan; winkelen, kerken bezoeken, bruggen bekijken en in het zonnetje zitten. Het was een prachtige dag, er was veel zon. De stad was wel erg druk maar iedereen heeft genoten van het bezoek.
Als afsluiter van de vakantie zijn we donderdagavond met z’n allen uit eten geweest. We hadden een restaurant gevonden aan de rand van het bos, waar iedereen kon bestellen wat hij/zij lekker vond.

Vrijdag zijn we al vroeg aan de slag gegaan met de schoonmaak van de huisjes. De terugweg was best lang maar verliep voorspoedig. Een aantal mensen vond het fijn om weer naar huis te gaan, maar een aantal hadden graag nog veel langer willen blijven!

Heel veel dank aan Stichting Cornuit. Door jullie sponsoring kunnen bewoners mee die niet veel geld hebben. We hebben op deze manier de mogelijkheid leuke dingen te ondernemen tijdens de vakantie en te trakteren op wat lekkers als we op pad gaan. Een midweek op vakantie wordt op deze manier voor onze bewoners met een minimum inkomen toch een betaalbaar uitje. Wij zien hoe belangrijk het is voor onze bewoners om er echt even helemaal uit te zijn en te genieten en te ontspannen. Het was een zeer geslaagde vakantie.

Vriendelijke groet,
Franz Frankhuizen, Karien Gommer en Marthe van der Meer