Concert Muziek in Huis - Het Rodion Trio

Enige tijd geleden werd De Marke - De Meenthoek, samen met andere huizen van Cordaan, benaderd door Stichting Cornuit met het aanbod om kennis te maken met Muziek in Huis. Muziek in Huis organiseert jaarlijks meer dan 600 klassieke concerten in zorgcentra, waar 30.000 ouderen en zieke mensen van genieten. Wij vinden het heel bijzonder dat De Marke - De Meenthoek, met nog twaalf huizen van Cordaan, dit concert aangeboden kregen.

Maandagmiddag 30 november was daar het moment dat de bewoners in De Marke - De Meenthoek mochten genieten van een concert van het Rodion Trio. Dit trio bestaat uit drie muzikanten: Diederik Ornée (klarinet) , Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano).

De bewoners hebben enorm genoten. Er was volledige stilte. Gesloten ogen, oren open. Bij de wat speelsere stukken, zoals “Kitten on the Keys” van Zez Confrey zag je de voeten mee bewegen. Terwijl de stukken uitgelegd werden aan de bewoners was er volop aandacht.
Maar niet alleen de bewoners hebben van de mooie muziek genoten, ook het personeel en de vrijwilligers vonden het heel mooi.

Aan het eind van de middag was er nog een gelegenheid om onder genot van een drankje met elkaar na te praten. De reacties waren zeer positief. “Die kikker was zo goed te herkennen’’ of “die haan en de kip vond ik zo goed gedaan op de instrumenten’’, “Wanneer komen ze weer?”.

Kortom, een fantastische kennismaking met één van de ensembles van Stichting Muziek in Huis. Zeker voor herhaling vatbaar!

Bron: Supriya van Vembde, activiteitenbegeleidster - Cordaan De Marke – De Meenthoek