Project levensboek Berkenstede

Onlangs werd het levensboek nieuwe stijl door vrijwilliger Marty Tilbusscher overhandigd aan de heer Ceelie, cliënt van de dagopvang in Berkenstede.

Project levensboek is gestart in het najaar van 2014. Doel is voor zoveel mogelijk cliënten een boek te maken met verhalen uit het leven. Een persoonlijk document, dat helpt herinneren en een hulpmiddel is in het contact. Het aanbod geldt voor zowel voor cliënten die in Berkenstede verblijven als voor bezoekers van de dagopvang.  Een groep van 8 vrijwilligers is actief met het optekenen van verhalen en het verzamelen van foto's. De coördinator van de vrijwilligers, Henny Snel, is nauw bij het project betrokken. Tot voor kort werden de verhalen gebundeld in een multomap. Met steun van Stichting Cornuit kunnen de toekomstige boeken digitaal worden gemaakt, wat de uitvoering ten goede komt. De verhalen en foto's komen prachtig tot hun recht en het boek heeft daarmee de uitstraling van een echt boek.

De heer Ceelie is bijzonder trots op zijn boek, dat in samenwerking met Marty en met hulp van zijn vrouw tot stand kwam.

Namens de projectgroep: Pieta Landweer, geestelijk verzorger Berkenstede