Een prachtige rolstoelfiets voor bewoners De Diem en Berkenstede

In Berkenstede was er een oude rolstoelfiets die door een aantal cliënten gebruikt werd. De fiets had echter mankementen en een groot probleem was dat er maar één type rolstoel op de fiets kon. Hierdoor konden niet alle cliënten gebruik maken van de fiets.
Via Cornuit is er een aanvraag gedaan en hebben we een prachtige rolstoelfiets gekregen! Op deze fiets passen alle types handbewogen rolstoelen en de fiets is voorzien van trapondersteuning. Dit maakt dat hij gebruikt kan worden door bijna iedereen! Hieronder een ervaringsverhaal van een bewoner en zijn zoon over het gebruik van de fiets.

Hallo beste mensen mij is gevraagd om een stukje te schrijven over de nieuwe rolstoelfiets die wij met heel veel plezier van Berkenstede mogen gebruiken.
 
Mijn vader is 91 jaar en kan helaas door twee tia’ s en twee zware herseninfarcten niet meer lopen, en is  hierdoor de gehele dag aangewezen op zijn rolstoel. Samen beleven wij heel veel positieve ondervindingen met de rolstoelfiets.
Elke dag ga ik met mijn moeder van 92 jaar mijn vader  bezoeken en als het even mooi weer is of het zonnetje schijnt lekker op onze bol, dan gaan mijn vader en ikzelf er samen op uit met de rolstoelfiets.
We hebben al heerlijke fietstochtjes gemaakt  vanuit de Berkenstede. Toen ik voor het eerst met de fiets ging rijden werd ik eerst geïnstrueerd door de dames van de Ergotherapie die mij wegwijs maakten hoe te handelen met de rolstoel; om die op de klep te krijgen en de rolstoel omhoog te brengen en te vergrendelen en daarna met de veiligheidsgordel en de aanwezige rolgordelverbindingen voor onderaan de rolstoel om de fietsrit veilig te maken.
Onderweg tijdens de fietsrit worden we door zo veel mensen aangesproken dat ze deze uitvinding nog nooit gezien hebben en het zo een prachtige oplossing vinden voor mensen die rolstoelbehoevend zijn en er graag even uit willen naar een ander omgeving.
Ook was er kort geleden een meneer die langs ons reed met een brommer en verderop stopte, ons aanhield  en vroeg of hij een foto mocht maken van de rolstoelfiets omdat zijn vrouw ook rolstoelbehoevend is en hij dit zag als een geweldige uitkomst voor zijn vrouw. Het rijden met deze rolstoelfiets met trapondersteuning en zes versnellingen vereist wel enig inzicht wat betreft het besturen en de snelheid met betrekking tot het insturen van de bochten. Als je die combinatie eenmaal doorhebt is het heerlijk genieten.
 
Wij hopen nog heel lang gebruik te mogen maken van deze rolstoelfiets met heel veel dank van de familie Boode.

Wilt u gebruik maken van de fiets? De fiets staat in de Bloementoren op de begane grond en kan door zowel bewoners van De Diem als Berkenstede gebruikt worden. Wanneer u gebruik wilt maken van de fiets is het noodzakelijk dat u de eerste keer instructie krijgt. Neem hiervoor contact op met de ergo- of fysiotherapie van Berkenstede (ergotherapieberkenstede@cordaan.nl of via 020-3443451).
U kunt natuurlijk ook altijd even langs lopen bij de afdeling ergo- of fysiotherapie.  

Nogmaals heel erg bedankt namens alle bewoners en mantelzorgers in Berkenstede en de Diem!