Bewonersvakantie Statenjachtstraat naar Hapert

Van maandag 13 juni t/m vrijdag 17 juni zijn wij met bewonersvakantie geweest, met 9 bewoners en 3 begeleiders van Cordaan RIBW Statenjachtstraat, uit Amsterdam Noord.  Wij zijn naar het plaatsje Hapert te Zuid Brabant geweest. Wij hadden 3 huisjes gehuurd bij het vakantiepark Landal Greenparks, locatie: Vennenbos. Dit park bevond zich midden in de bossen en de prachtige vennen.

Wij zijn met twee busjes naar Brabant toe gereden. Onderweg hebben we een korte stop gehad om even de benen te strekken en om een lekkere lunch te eten. Daarna zijn we onze weg vervolgd naar het prachtige Brabant. Bij aankomst hebben we alle bewoners de gelegenheid gegeven om een kamer uit te zoeken in één van de drie huisjes. Helaas was het weer wat minder mooi.
Toen iedereen gesetteld was, zijn we lekkere patatjes gaan halen met voor iedereen een lekkere snack. In de avond was iedereen erg moe van de reis dus hebben we iedereen de mogelijkheid gegeven om wat tijd voor zichzelf te nemen.

De tweede dag zijn we vroeg uit de veren gegaan om een dagje Eindhoven te bezichtigen. Iedereen heeft genoten van de stad. We zijn naar de plaatselijke markt geweest en hebben daar genoten van een visje bij de viskraam. Vervolgens zijn we in de stad geweest en hebben we wat winkels bezocht. In de middag hebben we met zijn alle geluncht op het plein in Eindhoven op een terrasje. In de avond hebben we met een aantal bewoners heerlijke spinazie en spaghetti gekookt. Gelukkig was het weer vandaag beter en konden we met zijn alle buiten eten.

De derde dag hebben de bewoners een keuze kunnen maken tussen een boswandeling of rondom het vakantiehuisje de buurt verkennen. De boswandeling hebben we gemaakt in Zand-Oerle. Tijdens de wandeling hadden we geluk met het weer. We hebben heerlijk geluncht in een cafeetje in Zand-Oerle. Er was een vriendelijke serveerster in dienst die ons veel tips heeft gegeven in het gebied. De bewoners hebben zelf een route uitgekozen om te lopen. De wandeling heeft 45 minuten geduurd en ze hebben het erg naar hun zin gehad.

Degene die in het huisje waren gebleven hebben boodschappen gehaald in de supermarkt van het park. Hier hebben ze ingrediënten gekocht voor een lekkere chocolate cheesecake. Deze taart hebben wij diezelfde middag samen met bewoners gebakken. We hebben lekker gezamenlijk geluncht op de plaza van het park. Het was een gezellige middag.

Op de avond hebben we samen besloten om Chinees te bestellen. Dit was overigens heerlijk!

Op dag 4 zouden we eigenlijk op het park bowlen, zwemmen en/of midget golfen. De bewoners vonden dag 2 zo leuk in Eindhoven dat we op de ochtend hebben besloten om hier nog een dagje aan te besteden. We zijn in groepjes gaan wandelen door de stad. We hebben een prachtige kerk: Sint-Catharina opgezocht. Op de avond zijn we in Eersel(een dorp) gaan dineren. Er was veel keuze op het menu. Zo hadden we voor ieder wat lekkers. Ook hebben we hier met z’n alle genoten van een toetje. De bediening was erg vriendelijk en begripvol naar de doelgroep. Al met al een eind feest dus.

We zijn opgestaan en helaas, het is dag 5, tijd om naar huis te gaan. Met z’n allen hebben we onze eigen koffers ingepakt, busjes ingeladen en de huisjes schoon achtergelaten. We hebben nog een mooie groepsfoto gemaakt voor de ingang van het huisje. Iedereen heeft genoten en vond het erg jammer om naar huis te gaan.

Bedankt Cornuit voor jullie bijdrage aan deze leuke bewonersvakantie!!

Namens bewoners en begeleiding RIBW Statenjachtstraat