Concert Muziek in Huis – Het Trio Rodin

Vorig jaar werden wij, samen met andere huizen van Cordaan, benaderd door Stichting Cornuit met het aanbod om kennis te maken met Muziek in Huis. Muziek in Huis organiseert jaarlijks meer dan 600 klassieke concerten in zorgcentra, waar 30.000 ouderen en zieke mensen van genieten. Wij vinden het heel bijzonder dat wij dit jaar weer een concert aangeboden kregen.  

Woensdagmiddag 26 oktober was daar het moment dat wij in De Marke - De Meenthoek mochten genieten van een concert van het Trio Rodin. Dit trio bestaat uit drie muzikanten: Carles Puig (viool) Eshter Garcia (cello) en Jorge Mengotti (piano).
Onze bewoners hebben enorm genoten. Er was volledige stilte. Gesloten ogen, oren open. Prachtige opening met de Bolero van Thomás Bretón.  

Terwijl de stukken uitgelegd werden aan de bewoners was er volop aandacht. Prachtig om de herkenning te horen in het stuk na de uitleg. Maar niet alleen de bewoners hebben van de mooie muziek genoten, ook het personeel en de vrijwilligers vonden het heel mooi.  

Aan het eind van de middag was er nog een gelegenheid om onder genot van een kopje koffie met elkaar na te praten. De muzikanten zijn bedankt door de bewoners. De reacties waren zeer positief. “Wat is het lang geleden dat ik zo heb genoten’’ of “De Zwaan vond ik prachtig’’, “Wanneer komen ze weer?”.  

Kortom, wederom een fantastische kennismaking met één van de ensembles van Stichting Muziek in Huis. Zeker voor herhaling vatbaar!  

Supriya van Vembde
Activiteitenbegeleidster De Marke – De Meenthoek