Dagje Apenheul

Dankzij subsidie van Stichting Cornuit was het mogelijk om op 14 oktober een ontzettend leuk uitstapje te organiseren.
Een prachtige dag was het voor leden, deelnemers en medewerkers van Clubhuis Wingerdweg en Centrum Kijkduin. Om half negen 's ochtends stroomden de eerste vroege vogels binnen bij het Clubhuis, die zich allemaal verheugden op een dagje Apenheul.

Rond 10.15 uur kwam een touringcar iedereen ophalen bij de Wingerdweg en reden we door naar de Kijkduinstraat om de overige deelnemers en collega’s op te halen. Een gezellige rit met zijn allen richting Apeldoorn, ondertussen genietend van een lekker lunchpakketje en najaarszonnetje. En wat een animo, want de bus zat met 46 mensen bijna vol.

Vrijwel meteen bij binnenkomst kan de verwondering al beginnen. Kleine aapjes, Boliviaanse doodshoofdapen, lopen vrij rond en komen nieuwsgierig naar de omstanders toe. Vooral kinderwagens zijn populair en ietwat brutaal onderzoeken ze de boel. Op meerdere plekken in het park kunnen we apen van dichtbij aanschouwen.

Wat hebben we veel verschillende soorten apen gezien, van klein tot groot. Het voedermoment van de maki’s, ringstaartapen en gorilla’s was voor velen een bijzonder moment. Een vermakelijk én leerzaam schouwspel waarbij de verzorgers ook veel informatie gaven.

Iedereen genoot en vond het een onvergetelijke dag.
Gyni: “we kregen een goed gevulde lunchzak mee waar we de hele dag mee konden doen. Daarna konden we allemaal patat eten; dat vond ik, Gyni, heel erg geslaagd. Wat ik het mooiste vond, was de fontein. Ik vond Willyanne heel sportief dat ze Dinie in een rolwagentje bijna de hele Apenheul heeft doorgereden. De Apenheul was heel groot, we zijn om tien uur s ‘morgens vertrokken en we kwamen om vijf uur weer op het clubhuis aan. Iedereen vond het een heel geslaagde dag en ik vond de slingeraapjes persoonlijk heel leuk. Dat waren de apen met grote zwarte ogen en groene hoofden”.

Coen: “het wandelen tussen de dieren door vond ik het mooist. Het was lekker”.

Anita: ” de doodshoofdaapjes en apen met lange staarten vond ik het mooist. Er hing een leuke sfeer, net alsof je echt in de jungle was. Van mij had de dag nog wel een paar uur langer mogen duren.”
De middag werd gezellig gezamenlijk afgesloten met een lekker patatje.

Leden en medewerkers van Clubhuis Wingerdweg en Centrum Kijkduin willen Cornuit heel hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze prachtige dag. We hebben alleen maar blije gezichten gezien!