Bewonersvakantie Stadionbuurt - juni 2016

4 juni 2016 was het zover. Samen met de bewoners van de Stadionweg vertrekken we voor 6 dagen naar Rhodos voor de jaarlijkse bewonersvakantie. 5 dagen zon, strand, zwembad, eten en drinken op een all inclusive resort, wat een luxe!!

Kenneth, Sjaak, Anita, Esther, Tamara en haar dochter Odessa van 1 jaar gingen onder begeleiding van Rowald en Carlijn richting Schiphol. Na een vlucht van rond de 3 uur werden we met een bus naar ons resort gebracht: Venezia. Daar stonden er koude drankjes en pizza op ons te wachten. We lieten het ons lekker smaken voordat we naar bed gingen.

De volgende ochtend stond er een briljant vers ontbijt voor ons klaar: al het eten (zowel gezond als ongezond) dat we ons konden wensen. Ook tijdens de rest van de vakantie werden we erg goed verzorgd tijdens de maaltijden.
Vervolgens kregen wij een presentatie door een reisleidster van TUI en kwamen er enkele interessante excursie opties voorbij. De groep had al snel besloten. Maandag zouden we naar Lindos gaan; een prachtig Unesco erfgoed stadje en woensdag zouden we een dag doorbrengen in de hoofdstad Rhodosstad. De tussenliggende dagen waren dan over om naar eigen gelegenheid door te brengen. Het hotel had een heerlijk zwembad, en het strand was ook niet heel ver. Perfect!

Diezelfde dag besloten we al wandelend naar het strand te gaan van Faliraki. Dat was nog best een aardige wandeling, dus enkele bewoners besloten uiteindelijk toch bij het hotel, rond het zwembad te blijven. De rest heeft op bij het strand gezwommen en gesnorkeld. De eerste toeristische prullaria werden gescoord in het kleine, maar leuke centrum van Faliraki.

s’ Avonds werden we verwend door het hotelpersoneel en werd er heerlijk gebarbecued. Het eten kon maar nauwelijks zakken of er werd allerlei Karaoke apparatuur naar binnen gesleept. Zowel bewoners als begeleiding hebben zich gewaagd aan een aantal liedjes. Het was een erg gezellige avond.
Maandagochtend stond er een grote auto voor ons klaar. We hadden deze namelijk gereserveerd om naar het zuiden te rijden. Naar Lindos de witte stad.
Het was onwijs warm die dag. Gelukkig valt er genoeg schaduw in de smalle pittoreske straatjes van Lindos. Het leek wel een Oosterse bazaar en er waren genoeg leuke spulletjes te scoren. Zoals lokale kunst, mooie kleding en extravagante sieraden.

Op de top van de berg staat een 2000 jaar oude Acropolis. Echter hier moest nogal veel entree geld voor betaald worden. We kozen ervoor richting het strand te lopen en daar lekker te lunchen. Een vakantie in Griekenland is natuurlijk niet compleet zonder Moussaka gegeten te hebben.

Vervolgens zijn we heerlijk gaan zwemmen in de zee. Kenneth en Rowald spotten tijden het duiken een grote fluitvis en diverse andere zeedieren. Bruingekleurd (sommigen roodgekleurd) vertrokken we in de middag weer terug naar het hotel. Op een tussenstop werden er nog wat lokale lekkernijen (olijven!!!) gescoord.

Dinsdag was niet gereserveerd voor een activiteit. Iedereen kon de hele dag doen waar hij/zij zin in had. Er is gechilled, gezwommen, gedoken, geballenbakt, ijsjes gegeten en vooral genoten. Odessa heeft voor de allereerste keer gezwommen. Dat vond ze in het begin helemaal niet leuk, maar uiteindelijk kreeg ze de smaak te pakken en spetterde ze al kirrend door het peuterbadje.

Woensdag, onze laatste volledige dag op Rhodos, zouden we besteden in de hoofdstad. Gelukkig is het openbaar vervoer echt prima geregeld, want in slechts 25 minuten met de bus, waren wij in hartje Rhodosstad.
Het oude centrum van Rhodosstad deed heel erg middeleeuws aan. We hadden het gevoel dat er elk moment ridders door de straten konden stormen. Na een heerlijk broodje Gyros/Feta werd het tijd om de stad te verkennen en wederom de nodige toeristische prullaria te scoren. Hier hebben we ons een aantal uur heel erg goed weten te vermaken. De tijd ging snel, dus we besloten op zoek te gaan naar een lekker restaurant voor het avondeten.

Het was lastig om een keuze te maken uit alle restaurants. Uiteindelijk kozen we voor een restaurant dat onder andere Griekse stijl pizza’s had en diverse visgerechten. Nomnom.

Rozig, moe maar voldaan pakten we de bus terug naar het resort. Daar was het lastig nog lang wakker te blijven, dus de meesten lagen al snel te snurken in hun bedje.

De volgende dag was helaas alweer onze laatste dag. Aan het einde van de middag zouden we opgepikt worden door de TUI bus die ons naar het vliegveld zou brengen. Een groepje bewoners ging met Rowald nog een laatste keer naar het centrum van Faliraki om souvenirs te kopen. De rest bleef met Carlijn bij het zwembad hangen. We konden nog een paar uur van de zon genieten voordat we weer terugvlogen naar Nederland.

Uiteindelijk kwamen we midden in de nacht (2:30u) aan op Schiphol. Er waren taxi’s geregeld die ons naar huis zouden brengen. Het was een ontzettend leuke vakantie!

Dank je wel Stichting Cornuit!
Bron: BW Stadionbuurt