Bewonersvakantie Statenjachtstraat

Allereerst hartelijk dank Stichting Cornuit voor het mogelijk maken van de vakantie die de bewoners van de RIBW Statenjachtstraat hebben meegemaakt.
Van maandag 29 juni t/m vrijdag 2 juli zijn wij met bewonersvakantie geweest. In totaal waren we met 12 personen, 9 bewoners en 3 begeleiders.

Met twee busjes zijn we naar Duitsland gereden. Dit duurde drie uren en een kwartier. Poehh, dit was ons toch een reis. We hebben één tussenstop genomen om onze benen te rekken en strekken en gezamenlijk heerlijk geluncht.
Toen we aankwamen was het heerlijk weer! We waren de drie uren vergeten en stonden versteld van het prachtige uitzicht.

De eerste dag hebben we alle spullen uitgepakt en zijn naar de plaatselijke snackbar geweest. De tweede en derde dag zijn we gereden naar de steden Aacken en Keulen. Hier hebben we geshopt en ook lekker op een terrasje gezeten met drankjes erbij. Dit was genieten en het weer zat ook mee!
Eén avondje hebben we op het dakterras van één van onze gehuurde huisjes gebarbecued. We hadden een pakket bij het vakantiepark gehaald en hier zat vlees, salade en sausjes bij. De Duitse braadworsten mochten natuurlijk niet ontbreken en deze waren verrukkelijk! De bewoners mochten zelf het vlees onder toezicht van de begeleiding braden.

Op de een na laatste dag, zijn we naar een meer (Rursee) toe gereden. Hier kon je opstappen op de boot. Met de boot zijn we overgevaren naar het strand. Van te voren hadden we in het huisje watermeloenen gesneden en pakjes drinken ingepakt. Dit hebben we opgesmuld op het strand. We hadden 25/28 graden, kortom wij waren geluksvogels in Duitsland.

Als afsluiting hebben we de laatste dag gedineerd in een plaatselijk restaurantje. De bediening spreekt hier Nederlands en dit kwam goed uit. Door inmiddels vier dagen in Duitsland te logeren, bedankte de bewoners de bediening met ’Danke schöne‘. Dit was wel erg grappig want eigenlijk sprak de mevrouw in de bediening Nederlands! We hebben de bewoners verwend door een 3-gangen menu te nemen. Dit bestond uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.

Op dag vijf waren we allemaal op de ochtend een beetje verdrietig. De dagen waren erg leuk en zijn zo snel voorbij gegaan! Alle spullen inpakken en we zijn terug gereden. Ook op de terugweg een pit stop ingepland en een keer lekker ongezond naar de Mc Donalds geweest. Het was immers nog vakantie dus het kan!

De vakantie is mogelijk gemaakt door Stichting Cornuit en we willen ze hartelijk danken!
    
Groeten, bewoners die mee zijn geweest met vakantie, Petra Harder, Ellen van der Ven en Sharitadevi Kumar.